Blogi

Nämä pelimekaniikat tulisi jokaisen lautapelaajan tuntea. Osa 3

Edellisestä lautapelimekaniikkoja käsittelevästä blogitekstistä on vierähtäny jo hävyttömän kauan. Nyt kuitenkin tämä blogisarja kuitenkin jatkuu. Kolmas osa drafti- ja kupongintäyttöpelit. Jatka lukemista ”Nämä pelimekaniikat tulisi jokaisen lautapelaajan tuntea. Osa 3”

V:TES: Outocon 2018, Outokumpu

Joensuun pöytäpeliyhdistys ei ole jämähtänyt vain Joensuuhun, vaan toimintaa on ollut runsaasti myös Outokummussa. Outokummun vanhassa kaivoksessa järjestetyt Outoconit ovat sisältäneet vuosien saatossa runsaasti erilaisia miniatyyri-, kortti- ja lautapelejä. Tämän kevään tapahtuma muutti kaivokselta naapurissa sijaitsevan Malmin Majatalon tiloihin. Järjestetyt Magic the Gathering- ja Vampire the Eternal Struggle-turnaukset saivat molemmat omat erilliset tilansa, ja ruokailu järjestettiin rakennuksen alakertaan.

VTES keräsi paikalle väkeä sekä läheltä, että kaukaa. Jatka lukemista ”V:TES: Outocon 2018, Outokumpu”

V:TES: Vampyyrejä, ihmissusia ja magiaa Osa 3. Amaranth Tutoriaali.

Jos olet lukenut tämän blogin aiempia esittelytekstejä Vampire the Eternal Strugglesta, VTESistä, ja kiinnostunut, niin helpoin tapa päästä kokeilemaan on kokeilla 3-5 pelaajalla demopakkoja, jotka esiteltiin osassa 2: Tutustumispakat. Kun peli tuntuu omalta, on aika aloittaa omien pakkojen rakentaminen. Se on olennainen osa keräilykorttipelien vetovoimaa. Jatka lukemista ”V:TES: Vampyyrejä, ihmissusia ja magiaa Osa 3. Amaranth Tutoriaali.”

Warhammer 40.000 8. Editio, mietteitä

Uusin WH40k:n editio on ollut julkaistuna jo miltei vuoden. Joten on jo korkea aika kirjata mitä fiiliksiä klassisen scifi miniatyyripelin uusin edikka on herättänyt. Oivan tilaisuuden tarjoaa myös se, että paraikaa on menossa JPPY:n WH40k liiga, joten useampia pelejä on jo nyt alla.

Artikkelissa olevat huomiot ovat tietty vain kirjoittajan omia havaintoja ja mielipiteitä ja jokaisella harrastajalla on varmasti omat mielipiteensä uusimmasta editiosta.

Jatka lukemista ”Warhammer 40.000 8. Editio, mietteitä”

V:TES: 6th Hiekkaharju Nightmare, Helsinki

Vampire (VTES) on peli, jonka pelaajakunta on moninainen, muttei välttämättä erityisen monilukuinen. Turnaukset ovat kuitenkin pienimmilläänkin kiinnostavia kokemuksia. 10 pelaajaa, kaksi kierrosta ja finaali on jo yllättävän hauska kokemus, mutta jokainen pelaaja lisää tuo oman jännityksensä. Jatka lukemista ”V:TES: 6th Hiekkaharju Nightmare, Helsinki”

V:TES Vampyyrejä, ihmissusia ja magiaa. Osa 2. Tutustumispakat.

Edellisessä osassa: Osa 1. Perusteet luotiin pintaraapaisu V:TESin maailmaan ja siihen miltä peli näyttää ensisilmäyksellä. Methuselahit, pelaajat, värväävät vampyyreitä ja muita yliluonnollisia olentoja taistelemaan puolestaan poliittisessa, sosiaalisessa ja tarpeen tullen äärimmäisen väkivaltaisessa ottelussa – savu hälvenee joko silloin, kun vain yksi on enää jäljellä, tai kun pelaajat ovat kuluttaneet kaksi tuntia peliaikaa. Jatka lukemista ”V:TES Vampyyrejä, ihmissusia ja magiaa. Osa 2. Tutustumispakat.”

V:TES: Belgian Grand Prix, Mechelen, osa 3

Helmikuun puolella kyselin, että kuka lähtee, ja tämän jälkeen kiusaksenne raportoin siitä mitä puuhailin lähdettyäni. Pitkällisen jännityksen rakentamisen jälkeen päästään viimein itse asiaan. Tässä artikkelisarjan viimeisessä osassa vilkaistaan viimein itse turnausta. Jatka lukemista ”V:TES: Belgian Grand Prix, Mechelen, osa 3”

V:TES: Belgian Grand Prix, Mechelen, osa 2

Hei taas! Edellisessä osassa läksin Belgiaan pelaamaan Vampirea. Tässä osassa (spoiler alert!) pääsen onnistuneesti perille.

Ettei matkablogaamisen tärkein osuus jäisi täysin VtESin jalkohin, päätin rustata pienen katkelman myös siitä mitä kaikkea muuta härvelsin Belgian maaperällä. Älkää huoliko. Pidän tämän kohtuullisen mittaisena, ja tässäkin osassa päästään vähän keskustelemaan vampyyrikorteista.

Spoiler alert! En pitänyt kohtuullisen mittaisena… Jatka lukemista ”V:TES: Belgian Grand Prix, Mechelen, osa 2”