V:TES: Vampyyrejä, ihmissusia ja magiaa Osa 3. Amaranth Tutoriaali.

Jos olet lukenut tämän blogin aiempia esittelytekstejä Vampire the Eternal Strugglesta, VTESistä, ja kiinnostunut, niin helpoin tapa päästä kokeilemaan on kokeilla 3-5 pelaajalla demopakkoja, jotka esiteltiin osassa 2: Tutustumispakat. Kun peli tuntuu omalta, on aika aloittaa omien pakkojen rakentaminen. Se on olennainen osa keräilykorttipelien vetovoimaa.

KORTTIPOOLI

VTESille omintakeista verrattuna moniin muihin keräilykorttipeleihin on se, että sen julkaisusta asti (1994) kaikki julkaistut kortit ovat turnauskelpoisia. Muutamat kielletyt, eli bännätyt kortit luetaan pois tuosta määrästä. Tätä korttien määrää kutsutaan korttipooliksi, altaaksi täynnä vaihtoehtoja.

Sen selaaminen voi tuntua mahdottomalta tehtävältä, ja onkin hurja urakka. Onneksi sitä ei tarvitse tehdä, vaan pakanrakennukseen on monia hyviä apuvälineitä.

INSPIRAATIOTA DEMOPAKOISTA

Jos aloitit demopakoilla, niin niissä tutustuttiin jo disciplineihin. Huomasitte varmaan, että eri pakkojen vampyyrit pystyisivät lainaamaan toisesta pakasta kortteja. Entä jos Potencea käyttävät Lasombrat nappaisivatkin avukseen Ventrueiden Dominate disciplineä, tai jos Ventruet saisivat lisää kestävyyttä Gangrelien Fortitudesta?

Demopakat ovat kooltaan 9 kryptakorttia ja 50 kirjastokorttia. Vampiren turnauspakan koot ovat 12/60. Demopakat noudattavat jo group-sääntöä, joten voit vain napata demopakan ja lisätä siihen haluamasi kortit.

INSPIRAATIOTA TURNAUSVOITTAJAPAKOISTA       

VEKN ylläpitää VTESin turnausvoittajapakka-arkistoa, TWDA:ta(Tournament Winning Deck Archive). Näistä pakoista ei ainakaan uuvu botnea, ja jos rakentaa ne Amaranthiin tulostettavaksi, pääsee kokemaan paljon erilaisia, hyväksi koettuja pakkavaihtoehtoja. Ideoiden lainaaminen ei ole pahasta ja etenkin harrastuksen alkuvaiheessa pakkojen suoraan kopioiminen voi olla jopa hyödyllistä! Näin opit hyvin perus asioita pakan rakennuksesta, kuten korttien suhteita sekä pakkojen eri tyyppejä. Viimeistään muutaman pelin jälkeen sinulla on yleensä jo paljon parempi käsitys siitä miten pakka toimii, ja suuriakin muutoksia on siten helpompi tehdä!

http://www.vekn.fr/decks/twd.htm

INSPIRAATIOTA AMARANTHIN PIKAPAKOISTA

Amaranthista löytyy liuta Quick start -pakkoja, jotka voi tulostaa Amaranthista sellaisenaan. Ne ovat melko yksinkertaisia ja yksioikoisia, mutta tehokkaiksi suunniteltuja. Moni niistä edustaa jotain hyvin tunnettua arkkityyppiä, ja keskittyy sen vahvuuksiin.

Tässä blogissa kevään mittaa käsitellään näitä pikapakkoja, niiden strategioita, vinkkejä niiden ohjastamiseen, ja tarjotaan ensisijaisia muutosehdotuksia!

AMARANTHIN PAKANRAKENNUSTYÖKALU

Voit joko ottaa yllä olevista vihjeistä vaarin, tai aloittaa puhtaalta pöydältä. Niin tai näin, yksi varmimpia tapoja korttien tulostukseen on hyödyntää Amaranthin pakanrakennustyökalua ja tulostustoimintoa. Muitakin työkaluja on, mutta tässä artikkelissa opastetaan Amaranthin perusteisiin.

AMARANTH

Amaranthin hakutyökalua voi käyttää ilman rekisteröitymistä, mutta pakanrakennustyökaluihin ja tulostustoimintoihin pääsee käsiksi vasta rekisteröidyttyään. Ohjelma on ilmainen, eikä sähköpostia käytetä muuhun kuin kirjautumiseen ja salasanan uusimiseen.

Profiiliasetuksissa ei ole paljoa nähtävää. Pääasiassa sieltä voi valita sen, haluaako selata korttihaussa kortteja vanhoilla ja virallisilla layouteilla, vai Amaranthin omalla layoutilla. HUOM! Virallisissa turnauksissa vaaditaan alkuperäisen layoutin tulosteet. Profiilissa näkyvä valinta vaikuttaa vain selailuun. Tulostaessasi pääset aina valitsemaan layoutin uudelleen.

Omia pakkojasi voit luoda ja hallinnoida Decks valikosta. Korttien selaaminen ja niiden lisääminen pakkoihin toimivat samalla lailla. Library korttien haku toimii nimellä suurennuslasikuvakkeesta, ja tarkemmilla hakuehdoilla sen vierestä löytyvästä kolmen pisteen alavalikosta. Kokeile hakua ensin disciplinen, korttityypin ja klaanivaatimuksen mukaan niin pääset vauhtiin.

 

Kryptahauissa on hiukka enemmän huomioitavaa. Voit hakea disciplinekombinaatioilla, mutta vampyyrien group ja kapasiteetit ovat yhtä tärkeitä. Disciplinet voit valita valikosta, mutta nuo muut valitaan liukurilla.

Muista, että laillinen krypta sisältää vampyyrejä vain kahdesta vierettäisestä groupista.

Lisäksi voit ruksia lisäehtoja hakupalkin alalaidasta, mutta aloita ensin tutustumalla haluamasi group-parin discipline-hakuun. Voit hakea myös tiettyä klaania.

Äänestäviä vampyyrejä hakiessasi raksi ruutu ’titled’ hakupalkin alalaidasta. Tittelien valikko hakee vain tietyn arvoista titteliä, ja tarvinnet tuota tarkennettua hakua vasta myöhemmin.

Pakanrakennustyökalu toimii, kuten sanottua, samalla logiikalla kuin korttien selaaminen. Plussalla ja miinuksella voit lisätä kortteja pakkoihin. Huomaa, että jos haluat poistaa kortteja pakasta, miinusta kortti nolliin, ja paina vielä kerran. Vasta tuolloin kortti poistuu pakasta.

Jos haluat tehdä muokkauksia valmiiseen pohjaan, voit avata Quickstart Decks valikosta haluamasi pakan, ja kopioida sen omiin pakkoihisi Copy namikalla.

Tärkein, eli tulostus, ei tapahdu helpoiten keltaisesta Print painikkeesta, sillä se tulostaa kortit sivulle aina Amaranthin omalla layoutilla. Näitä ei siis voi käyttää turnauksissa, vaikka ovatkin kasuaalipeleihin aivan käypiä! Sen sijaan tulosta Print Some painikkeella. Jätä kaikki kortit raksituksi, ja paina vielä ”Use old cards”. Näin kortit tulostuvat virallisilla layouteilla.

PDF-sivut voit tulostaa väriprintterilläsi. Jotta saat tulosteista oikean kokoisia, muista aina:

  •      asettaa tulostimesi väriasetukset värilliselle,
  •      tulostaa yksipuoleisia sivuja ja
  •      skaalata alkuperäisen mukaan, eli 100% skaalauksella.

 

Hyödyllisiä linkkejä

https://www.vekn.net – Virallinen VTESin pelaajajärjestö. Sivustolta löytyy pelin säännöt, muuta tietoa pelistä, turnauksista ja muista tapahtumista, sekä pelin viralliset foorumit.

https://www.secretlibrary.info – Selaimessa toimiva pakanrakennus sovellus, missä voi luoda uusia ja tallentaa pakkoja, sekä selata muiden luomia pakkoja.

https://amaranth.vtes.co.nz – Amaranth niminen pakanrakennus sovellus ja tietokanta korteista. Sivustolla voi selata kortteja, luoda ja tallentaa pakkoja, sekä tulostaa ne kätevästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *