V:TES Vampyyrejä, ihmissusia ja magiaa. Osa 2. Tutustumispakat.

Edellisessä osassa: Osa 1. Perusteet luotiin pintaraapaisu V:TESin maailmaan ja siihen miltä peli näyttää ensisilmäyksellä. Methuselahit, pelaajat, värväävät vampyyreitä ja muita yliluonnollisia olentoja taistelemaan puolestaan poliittisessa, sosiaalisessa ja tarpeen tullen äärimmäisen väkivaltaisessa ottelussa – savu hälvenee joko silloin, kun vain yksi on enää jäljellä, tai kun pelaajat ovat kuluttaneet kaksi tuntia peliaikaa.

Kuten edellisessä osassa todettiin, V:TES on keräilykorttipeli, mutta korttien kerääminen itsessään ei ole nykyään enää välttämätöntä pelin pelaamiseksi, johtuen siitä että peli ei ole virallisesti tällä hetkellä painossa. Peli julkaistiin vuonna 1994 ja viimeisin painettu lisäosa julkaistiin vuonna 2010. Tämän jälkeen lisäosia on tullut 3 lisää, Vampire Elder Kindred Networkin julkaisemina, tulostettavina PDF julkaisuina. Oikeiden korttien melko vaihtelevan saatavuuden ja PDF muodossa olevien lisäosien takia pelaajia kannustetaan tulostamaan korteista värikopioita, proxyja, ja rakentamaan pakkansa näin.

Täysin tulostettujen korttien käyttäminen suurimmassa osassa turnauksista on täysin sääntöjen mukaista. Ainoan poikkeuksen tästä tekee muutama suurempi turnaus. Näitä on kerran vuodessa järjestettävä European Championship turnaus sekä joitakin kertoja vuodessa järjestettävät Grand Prix turnaukset. Keräilyelementti ei siis ulotu pelaamiseen, vaan koko pelin korttiallas on jokaisen pelaajan käytettävissä. Toki jos keräilystä pitää, niin oikeita kortteja voi ostaa esimerkiksi Ebayn kautta sekä vaihtelevasti peleihin erikoistuneista liikkeistä boosterien tai valmispakkojen muodossa.

Pelaajien odotetaan valmistelemaan strategiansa, eli rakentamaan pakkansa, ennen peliä. Pakanrakennuksesta ja valmiista pakkalistoista puhutaan tämän blogin myöhemmissä osissa. Sitä ennen pelaajat voivat kokeilla pelin tuntua helposti lähestyttävillä tutustumis-, tai demopakoilla.

https://drive.google.com/file/d/1lakfvGPt1nb4-7Of_nJMwCv80leOao_Z/view

Linkin takaa löydät PDF-sivut jokaisen pakan kokoamiseen.

Korttien tulostaminen

Kun tulostat VTES-korttien PDF-sivuja, joko demopakat tai mitä tahansa muita proxyja, muista aina:

  •       asettaa tulostimesi väriasetukset värilliselle
  •       tulostaa yksipuoleisia sivuja
  •       skaalata alkuperäisen mukaan, eli 100% skaalauksella

Demopakoilla pelaaminen

Demopakat ja ohjeet demon pitämisestä ja pienistä sääntömuutoksista VEKNin nettisivuilta löytyviin sääntöihin (https://www.vekn.net/rulebook/) löydät pakatun tiedoston readme-tiedostosta. Tässä pääkohdat:

  •       pelaajat aloittavat 20 poolilla
  •       jokainen pelaaja aloittaa 4 transferilla
  •       taistelu on yksinkertaistettu vain iskuihin ja presseihin
  •       pakat ovat standardipakkoja hieman pienempiä

Demopakat toimivat 3-5 pelaajalla. Säännöt jo tuntevan opettajan kanssa demopelin tulisi kestää noin 15min/pelaaja. Jos opiskelette sääntöjä samalla, varautukaa lisäämään tähän puolisen tuntia. Tästä huolimatta peliaika näillä pakoilla on rivakka ja pelin tyyli nopeatempoinen.

Pakkojen lisäksi tarvitset verta ja poolia kuvaamaan noin 20-30 pelimerkkiä pelaajaa kohden. Viisisenttiset, tulitikut tai punaiset lasihelmet ovat kaikki käypiä verimerkkejä.

Keillä pelaan?

Purkamalla latauslinkin tiedoston löydät siis napakat ohjeet, itse pakkojen PDF-sivut, sekä tekstitiedostollisen taustatarinoita. Nämä toimivat pienenä maistiaisena siitä keitä pelaamasi hahmot voisivat olla, ja minkälaisia kykyjä pakat mallintavat.

Vampyyrien klaanit ja yliluonnollisia voimia edustavat disciplinet ovat World of Darknessin tunteville tuttua kauraa. Taustatarinat avaavat niille kykyjen maailmaa, jotka eivät WoDia ennestään tunne.

Tästä alta voit lukea lyhyet pikakuvaukset siitä millaisia disciplinejä mikäkin pakka hyödyntää. Lisäksi sekaan on ripoteltu vinkkejä joilla pääset alkuun.

 

DEMOPRESENCE

Tämän pakan teemana on Presence, yliluonnollinen kyky hallita muita ja vaikuttaa vähäisempitahtoisten mieltymyksiin. Olet valinnut hallittaviksesi vampyyreitä jotka eivät ehkä ole yksin järin voimakkaita, mutta jos pelaat MASTER korttisi oikein, he voivat päästä estoitta johtamaan yhteiskunnan massat Saaliisi kotiovelle ja pakottavat vastustajasi vetäytymään Methuselahien kisasta.

Tuo joko Barth tai Sasha Abu Badr ensin vaikutuspiiriisi, sillä he voivat halventaa nuorempiensa värväämistä Enchant Kindredillä. Yritä huijata Preytäsi niin että saat Bleedattua lujaa Legal Manipulationsilla.

LIITTOLAISET voivat olla hyvä apu häiritä naapureitasi. Arcane Appraiser ja Arcanum Investigator värvätään toiminnolla, jonka jälkeen he voivat ryöstää muiden pelaajien esineitä. Omasta takaa vampyyrisi puolustautuvat voimakkaalla Majestyllä ja moottorisahoilla. Majestyn voimakas kyky tehdä lisätoimintoja tai reagoida muihin taistelun jälkeen on hyödyllinen, mutta muista ettei vampyyri voi koskaan tehdä kahta Bleed-toimintoa vuorollaan.

 

DEMODEMENTATION

Nämä Malkavian-klaanin vampyyrit kärsivät vakavista mielenterveysongelmista – mutta hulluus antaa heille myös ennalta-arvaamattomia voimia! Olet valinnut hallittavaksesi vampyyreitä jotka murtautuvat Saaliisi puolustuksista läpi salamyhkäisyydellä.

 

Valitse ensimmäisiksi alamaisiksisi Marta, Apache Jones tai Uncle George. Heidän Dementation-kykynsä mahdollistaa voimakkaan Kindred Spirits + Confusion Bleed-combon. Mutta vaikka hyökkäys on paras puolustus, tarvitset useamman vampyyrin suojellaksesi MASTER korttejasi, kuten Powerbaseja.

Vampyyrisi tulevat kärsimään verenhukasta, joten pyri pitämään heidät hyvin syötettyinä. Taistelussa he käyttävät ESINEITÄ kuten pesäpallomailoja, ja monikäyttöinen Boxed In voi joko pelastaa toiselta taistelukierrokselta, tai yllättää heikentyneen vastustajan jatkamalla taistelua.

REAKTIOT kuten Precognition antavat mahdollisuuden estää muiden tekemiä Salamyhkäisiä (Stealth) toimintoja! Naapuriesi metsästys- ja esineidenhakutoiminnot eivät olekaan enää niin turvallisia.

 

DEMODOMINATE

Dominate ei pyri vaikuttamaan muiden mieltymyksiin kuten Presence – se on suorasukaista mielenhallintaa, väkivaltaista tahdon ohjailua. Tuhotakseen vastustajiensa henkisen selkärangan nämä Ventrue ja Kiasyd klaanien vampyyrit käyttävät sitä säälimättömästi omien asioidensa ajamiseen.

Vampyyriesi ikä määrää paljon. Hanki siis käyttöösi ensin kryptasi vanhimmat vampyyrit, että saat kaiken hyödyn irti korteistasi!

Säälimättömän voimakkaat ACTION MODIFIERIT kuten Seduction ja Conditioning rankaisevat varomatonta Preytä. Seduction määrää sen pelattavaksi toiminnon alussa. Sen avulla voi livahtaa yksinäisen vartijan ohi helposti. Muut modifierit voi pelata missä vaiheessa tahansa toimintoa – Conditioning lisää Bleed-arvoa jopa kun blokeista on kieltäydytty!

REAKTIOILLA voi tehdä paljon muutakin kuin estää toimintoja: Redirection huijaa Bleed-toiminnon tekijän väärään suuntaan. Yritä käyttää nämä jipot löytääksesi heikkouden merkin ja raon josta livahtaa sisään aiheuttamaan silmin näkemätöntä tuhoa vastustajiesi Poolissa.

 

DEMOPOTENCE

Näiden vampyyrien Potence-kyky tekee heistä yliluonnollisen vahvoja. Rekkojen nostelu ei ole mahdotonta heille. Harva vastustaja voittaa heidät taistelussa. Voi vain yrittää selvitä mahdollisimman vähillä ruhjeilla.

Dr. Julius Sutphen ja Virginie ovat molemmat voimakkaita Lasombra klaanin vampyyreitä. Heidän lisäominaisuutensa ovat pelityylin kantava voima.

Voimakkaimmat TOIMINNOT löytyvät korteista. Harass mahdollistaa taistelun kenen tahansa pelaajan vampyyrin kanssa. Se on ainut tapa päästä käyttämään voimakkaita TAISTELUkorttejasi, elleivät muut estä toimintojasi. Älä kuitenkaan unohda Bleed-toiminnon voimaa. Jokainen vuodatettu veripisara on kotiin päin!

MASTER kortit antavat sinulle voimakkaita passiivia efektejä jotka auttavat verensaannissa, Bleed-voimassa, blokkaamisessa ja jopa vastapelaajien tiputtamisessa. Fame kannattaa aina pelata vasemmalle, ja Tension in the Ranks rankaisee kaikkia pelaajia taisteluista joissa sattuu työtapaturmia.

 

DEMOFORTITUDE

Fortitude on yliluonnollisen kestävyyden voima, joka saattaa sietää jopa Potencen aiheuttamat vauriot. Se on Gangrel ja Ravnos klaanien selviytymisen salaisuus, ja varmistaa että huolellisella suunnittelulla vampyyrisi pysyvät toimintakunnossa.

Jayakumar ja Lisé ovat molemmat hyviä ensimmäisiä vampyyrejä. Tällä pakalla Superior-tason disciplinet (vinoneliö) ovat elintärkeitä.

Henkilökohtaiset PALVELIJAT, retainerit, kuten Raven Spy, mahdollistavat salamyhkäisimpienkin toimintojen estämisen (muista kuitenkin, että palvelijat ja esineet pitää ensin hankkia vampyyrille toiminnolla). Monipuolisten blokkien lisäksi useat REAKTIOT helpottavat näiden vampyyrien selviytymistä – näiden vampyyrien Animalism-kyky tarjoaa heille hyödyllisiä kykyjä toimia eläinten kanssa. Tätä edustavat Cats’ Guidance ja Rat’s Warning

Vasemmalla puolella istuvan Saaliisi ajat pakosalle lopulta Bleed-toiminnoilla, sekä epäsuoremmilla kyvyillä. TOIMINTO- Army of Rats ja MASTER-kortti Antediluvian Awakening luovat passiivisen paineen pöytään.

ACTION MODIFIERIT kuten Freak Drive ovat kalliita, mutta antavat vampyyrillesi toisen toiminnon tai mahdollisuuden reagoida toiminnon jälkeen! Muista kuitenkin ettei vampyyri voi koskaan tehdä useampaa kuin yhden Bleed-toiminnon vuorossa.

 

Pelaamaan!

Testaa joko kotona kaveriporukalla, tai tule Joensuun Fantasiapeleille kokeilemaan tai seuraamaan pelejä! Viikkopelit lauantaisin klo 12 alkaen, demo pelejä järjestetään sopimuksen mukaan myös muina aikoina! Lisää tietoja saa esimerkiksi liittymällä Facebookissa VTES Joensuu ryhmään tai kysymällä

Hyödyllisiä linkkejä

https://www.vekn.net – Virallinen VTESin pelaajajärjestö. Sivustolta löytyy pelin säännöt, muuta tietoa pelistä, turnauksista ja muista tapahtumista, sekä pelin viralliset foorumit.

https://www.secretlibrary.info – Selaimessa toimiva pakanrakennus sovellus, missä voi luoda uusia ja tallentaa pakkoja, sekä selata muiden luomia pakkoja.

https://amaranth.vtes.co.nz – Amaranth niminen pakanrakennus sovellus ja tietokanta korteista. Sivustolla voi selata kortteja, luoda ja tallentaa pakkoja, sekä tulostaa ne kätevästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *